Θεατρική παράσταση “Ορέστης” στο αρχαίο Δίον με την Ammon Express!

9 August 2018

Η Ammon Express σας ταξιδεύει στο Δίον για μία μοναδική θεατρική εμπειρία!

Στις 25 Aυγούστου, η Ammon Express σας ταξιδεύει εύκολα, γρήγορα και απλά στο αρχαίο ΔΙΟΝ για μια αλησμόνητη θεατρική εμπειρία.

Σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος η πρώτη online Διαδικτυακή πλατφόρμα για τον Πολιτιστικό Τουρισμό δίνει την ευκαιρία μιας εμπειρίας που συνδυάζει τη δυναμική του ελληνικού Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Η περιήγηση στον φημισμένο για τους αρχαιολογικούς του θησαυρούς Αρχαίο Δίον, στη σκιά του Ολύμπου και στη συνέχεια, η θεατρική μέθεξη στις πηγές της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ο «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη, ένα από τα σημαντικότερα έργα του Έλληνα τραγικού ποιητή, είναι αυτά που κάνουν την εκδρομή της 25ης Αυγούστου όχι απλά ξεχωριστή, αλλά μοναδική!

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ο «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη, που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί στο Δίον, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018.

Η Ammon Exrpess σου προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου και να παρακολουθήσεις την αρχαία τραγωδία μόνο με 34,99€ !
(συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο της παράστασης, δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου του Αρχαιολογικού χώρου – 8€).

Πρόγραμμα εκδρομής:

To λεωφορείο της Ammon Express, αναχωρεί

• στις 17:00 από τον Λευκό Πύργο,
• στις 17:05 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,
• στις 17:15 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),
• στις 17:20 από τη ξενοδοχείο Capsis
• στις 17:25 από την ξενοδοχείο The Met με προορισμό το αρχαίο Δίον και τον μυθικό Όλυμπο, το βουνό κατοικία των 12 θεών της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Η διαδρομή είναι 90 χλμ., διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα και το λεωφορείο φτάνει κατευθείαν στον αρχαιολογικό χώρο.

Στις 19:00, άφιξη στο Δίον και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.
Στις 20:15 30λεπτη στάση για καφέ και σνακ.
Στις 20:45 συνάντηση έξω από το αρχαίο θέατρο.
Στις 21:00 ακριβώς έναρξη της παράστασης ξεκινάει με διάρκεια 2 ώρες.
Στις 23:30, αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη και επιστροφή μετά από περίπου μιάμιση ώρα στις ίδιες στάσεις εκκίνησης.

Κλείσε τώρα θέση για την εκδρομή μόνο με 34,99€

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ
«ΟΡΕΣΤΗΣ»
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, ΔΙΟΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 21.00

Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Ευριπίδης γράφει τον «Ορέστη» σε μια αντιηρωική εποχή και το μυθικό περιβάλλον του έργου αντανακλά αυτή τη συνθήκη.
Σήμερα ζούμε μια αντίστοιχη περίοδο – και δεν εννοώ μονάχα στην Ευρώπη και δεν εννοώ μονάχα στα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Σ’ αυτόν τον κόσμο, όπου οι αξίες κλονίζονται και η ανάγκη για επιβίωση βγάζει στο φως τη θνητή μας φύση, ανεβαίνει σήμερα ο «Ορέστης». Τα πρόσωπα αγριεύουν, οι ψυχές ταράζονται, οι σκέψεις μας θολώνουν. Πώς να είσαι ψύχραιμος και από πού να κρατηθείς όταν το αίμα βράζει μέσα μας και γύρω μας, όταν το Τέλος πλησιάζει καλπάζοντας;
Τη θέση του πολίτη σε μια πολιτεία που κλυδωνίζεται, θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε με την παράστασή μας. Αλλά και τη θέση μιας πολιτείας που αυτοτιμωρείται τιμωρώντας.
Κι αν κάτι μας διαφοροποιεί από το Μύθο του Ορέστη είναι πως όλοι μας ξέρουμε ότι «από μηχανής θεοί» δεν υπάρχουν πια.

Γιάννης Αναστασάκης