Γιορτάζουμε μαζί σας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού με νέο δρομολόγιο στη διαδρομή του κρασιού της Χαλκιδικής!

9 November 2017

Στις 12 Νοεμβρίου υποδεχόμαστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και συμμετέχουμε σε μία αξέχαστη εκδρομή ακολουθώντας τον δρόμο του κρασιού όπως αυτός χαράχτηκε από την αρχαία φιλοσοφία της αμπελουργίας.

Θα απολαύσουμε πανέμορφους αμπελώνες, θα ξεναγηθούμε στους χώρους οινοποίησης, ωρίμανσης και παλαίωσης δύο πανέμορφων οινοποιείων,θα γνωρίσουμε τις ποικιλίες που καλλιεργούνται , θα δοκιμάσουμε τα εκπληκτικά κρασιά τους και θα πάρουμε μέρος σε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις!

ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

– Κτήμα Πόρτο Καρράς
– Κτήμα Γεροβασιλείου

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

– 12 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ξεκινούμε με το λεωφορείο της Ammon Express στις 09:00 από τον Λευκό Πύργο. Η διαδρομή είναι 126 χλμ. και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Θα περιηγηθούμε στους εκπληκτικούς αμπελώνες του κτήματος Πόρτο Καρράς συναντώντας τη μοναδική γοητεία τους, απολαμβάνοντας περίπατο στον τόπο που παράγει τις μοναδικές ποικίλες κρασιών και ξενάγηση στην εμβληματική Βίλα Γαλήνη.

Θα συνεχίσουμε με ειδική γευστική δοκιμή σε επιλεγμένες σοδειές Μαλαγουζιά & Λημνιό καθώς και γευστικές δοκιμές από τις τρέχουσες σοδειές στο μπαρ της αίθουσας Μελισσάνθη.

Σε όλη την την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει δωρεάν μπουφές με εδέσματα για μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθούμε τον χαραγμένο δρόμο του κρασιού και φτάνουμε στο Κτήμα Γεροβασιλείου δοκιμάζοντας τα εκπληκτικά κρασιά τους και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ξενάγησης.

Στη συνέχεια το κοινό θα έχει χρόνο στη διάθεσή του να περιηγηθεί στο Μουσείο και να περάσει από τον χώρο γευστικής δοκιμής για γευσιγνωσία.

Παράλληλα, το Κτήμα Γεροβασιλείου σε συνεργασία με την ομάδα Blind Pilots, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις της παραγωγής του κρασιού. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και για μία εβδομάδα, 27 Έλληνες φωτογράφοι, μετά από πρόσκληση των Blind Pilots, θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους, με θέμα το “Χρώμα του Σταφυλιού”.

Η εκδρομή γίνεται σε συνεργασία με το οινοτουριστικό δίκτυο “Δρόμοι του Κρασιού Βορείου Ελλάδος“ δίνοντας πληροφορίες για τα οινοποιεία, και τις ποικιλίες των κρασιών που πρόκειται να δοκιμάσεις!

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

– Μεταφορά από και προς την είσοδο των οινοποιείων.

– Συνοδός της Ammon Express και συνοδός από τους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» που θα συντροφεύσουν τις μετακινήσεις με χρήσιμες πληροφορίες, διαγωνισμούς φωτογραφίας, quiz με δώρα κ.ά.

– Η είσοδος στα οινοποιεία, η ξενάγηση και η γευσιγνωσία.

– Ειδική έκπτωση σε αγορές οίνων από τα οινοποιεία.

– Δωρεάν μπουφές στο Κτήμα Πόρτο Καρράς

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

– Το κόστος extra γεύματος εντός ή εκτός οινοποιείων.

ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 20€

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 2310 500 225.