Η εκδρομή σε ταξιδεύει σε τρεις θεμελιώδεις περιόδους της ελληνικής ιστορίας: την αρχαιοελληνική, τη Βυζαντινή και τη σύγχρονη. Αρχαίο πνεύμα, παράδοση και κατάνυξη αποκαλύπτονται με φόντο το φυσικό κάλλος της περιοχής και τη θέα του μακεδονικού κάμπου, που ταξιδεύει το βλέμμα ως την άκρη του ορίζοντα.

ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

 • Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Μουσείο Βεργίνας)
 • Βέροια (Βήμα Αποστόλου Παύλου, Παλαιά Μητρόπολη, εβραϊκή συνοικία και συνοικία Κυριώτισσας)
 • ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ: Μουσείο και αρχαιολογικό χώρο Πέλλας
 • ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ: Μονή Τιμίου Προδρόμου Βέροιας & Παλιά Εβραϊκή Συναγωγή

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 • Κάθε Τρίτη & Σάββατο ( Βεργίνα-Πέλλα & Βυζαντινή Βέροια )
 • Κάθε Πέμπτη ( Βεργίνα – Βυζαντινή Βέροια )

ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 • Σημείο εκκίνησης: Λευκός Πύργος 09:00
 • Στάση 1: Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2) 09:05
 • Στάση 2: Πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου) 09:15
 • Στάση 3: Σταθμός – Μοναστηρίου 18 (είσοδος ξενοδοχείου Capsis) 09:20
 • Στάση 4: The Met Hotel – 26ης Οκτωβρίου 48 (είσοδος ξενοδοχείου The Met) 09:25
 

ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • 10 ώρες (3 ώρες on the road)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

Ξεκινούμε με το λεωφορείο της ΑΜΜΟΝ EXPRESS στις 09:00 από τον Λευκό Πύργο,
στις 09:05 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,
στις 09:15 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),
στις 09:20 από τη Μοναστηρίου 18 (είσοδο ξενοδοχείου Capsis) και
στις 09:25 από την 26ης Οκτωβρίου 48 (είσοδο ξενοδοχείου The Met) με προορισμό τη Βεργίνα.
Η διαδρομή είναι 70 χλμ. και διαρκεί περίπου 1 ώρα 15’.

Φτάνουμε στη Βεργίνα στις 10:30 και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, που βρίσκεται στα όρια του χωριού. Στο χώρο του Μουσείου, όπως και στο χωριό της Βεργίνας, υπάρχει κυλικείο για αγορά καφέ, αναψυκτικών και σνακ.

Κατόπιν φτάνουμε στη Βέροια, όπου περνούμε με τα πόδια διαδοχικά από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, την εβραϊκή συνοικία δίπλα στο ποτάμι, την Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας και την παραδοσιακή γειτονιά της Κυριώτισσας, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

Τελευταίος σταθμός μας η Πέλλα, όπου επισκεπτόμαστε το νέο, σύγχρονο μουσείο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο με τα μοναδικά ψηφιδωτά.

Αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη στις 17:30, όπου και επιστρέφουμε μετά από περίπου μία ώρα στις ίδιες στάσεις από όπου ξεκινήσαμε. Στη διάρκεια της επιστροφής κάνουμε σύντομη στάση για καφέ.

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Ξεκινούμε με το λεωφορείο της ΑΜΜΟΝ EXPRESS στις 09:00 από τον Λευκό Πύργο,
στις 09:05 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,
στις 09:15 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),
στις 09:20 από τη Μοναστηρίου 18 (είσοδο ξενοδοχείου Capsis Hotel) και
στις 09:25 από την 26ης Οκτωβρίου 48 (είσοδο ξενοδοχείου The Met) με τελικό προορισμό τη Βεργίνα.
Η διαδρομή είναι 70 χλμ. και διαρκεί περίπου 1 ώρα 15’.

Φτάνουμε στη Βεργίνα στις 10:30 και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, που βρίσκεται στα όρια του χωριού της Βεργίνας. Στο χώρο του Μουσείου, όπως και στο χωριό, υπάρχει κυλικείο για αγορά καφέ, αναψυκτικών και σνακ.

Επόμενος σταθμός μας η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βέροιας, από όπου απλώνεται υπέροχη θέα στο ποτάμι του Αλιάκμονα.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βέροια, όπου επισκεπτόμαστε την παραδοσιακή γειτονιά της Κυριώτισσας, για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα, και κατόπιν την Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας την εβραϊκή συνοικία και τη Συναγωγή δίπλα στο ποτάμι και τελευταίο το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Τελευταίος μας σταθμός στη Βέροια η κεντρική πλατεία-πάρκο, για να πιούμε τον καφέ μας με θέα τον κάμπο της Ημαθίας.

Αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη στις 17:30, όπου και επιστρέφουμε μετά από περίπου μία ώρα στις ίδιες στάσεις από όπου ξεκινήσαμε.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ΑΠΟ 9,99€) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά προς και από το Μουσείο της Βεργίνας, της Πέλλας και την πόλη της Βέροιας
 • Η ξενάγηση στο Μουσείο της Βεργίνας και στο Μουσείο και αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.
 • Αγγλόφωνος συνοδός εκδρομής
 • Βασική ταξιδιωτική ασφάλιση (κατά τη διάρκεια της μεταφοράς)
 • Διευκόλυνση στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου για όποιον το επιθυμεί προκειμένου να αποφύγει την ουρά στο ταμείο και την ορθοστασία.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Η είσοδος στο Μουσείο της Βεργίνας (Γενική είσοδος: 12€) και στο Μουσείο και αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας (Γενική είσοδος: 8€)
 

ΒΕΡΓΙΝΑ

Αιγές ονομαζόταν η πρωτεύουσα του βασιλείου της αρχαίας Μακεδονίας. Η πόλη ιδρύθηκε από τον Περδίκκα Α’, τον πρώτο βασιλιά των Μακεδόνων, στα μέσα του 7ου αιώνα π.Χ. και αναπτύχθηκε σημαντικά στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ., όταν βασιλιάς του μακεδονικού βασιλείου ήταν ο Αλέξανδρος Α’. Στα τέλη του ίδιου αιώνα, κατά τη βασιλεία του Αρχέλαου Α’, οι Αιγές φιλοξένησαν διάσημους καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους της εποχής, που εμπνεύστηκαν και ομόρφυναν με τα έργα τους την πόλη. Μεταξύ αυτών, ο ζωγράφος Ζεύξις διακόσμησε με τις υπέροχες τοιχογραφίες του το βασιλικό ανάκτορο και ο τραγωδός Ευριπίδης συνέθεσε στις Αιγές τις τελευταίες τραγωδίες του: τον «Αρχέλαο» και τις «Βάκχες».

Ο Φίλιππος Β’, βασιλιάς των Μακεδόνων, και οι Αιγές τον επόμενο αιώνα έφτασαν στο απόγειο της ακμής τους. Ο ένδοξος βασιλιάς και πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάλεσε στην αυλή του παλατιού του διανοούμενους από όλη την Ελλάδα, ενώ προχώρησε στην κατασκευών νέων λαμπρών οικοδομημάτων που αναβάθμισαν σημαντικά την αισθητική της πόλης. Παρ’ ότι νέα πρωτεύουσα των Μακεδόνων είχε ανακηρυχθεί η Πέλλα ήδη από την εποχή του βασιλιά Αρχέλαου Α’ και η μεγάλη θρησκευτική γιορτή προς τιμήν του Δία είχε μεταφερθεί στο Δίον, οι Αιγές παρέμειναν ο τόπος ταφής των βασιλέων και πραγματοποίησης των ιερών τελετών και των μεγάλων γιορτών του μακεδονικού βασιλείου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε από τις Αιγές την εκστρατεία του το 334 π.Χ. για την κατάκτηση σχεδόν όλου του ως τότε γνωστού κόσμου. Τις πολύχρυσες Αιγές διάλεξε, επίσης, ο μεγάλος στρατηλάτης ως τόπο ταφής του δολοφονημένου πατέρα του, του Φιλίππου Β’, δύο χρόνια νωρίτερα, το 336 π.Χ., σε μία μεγαλειώδη νεκρώσιμη τελετή προς τιμήν του. Οι Αιγές συνέχισαν να ακμάζουν για δύο αιώνες ακόμη, ενώ εξακολούθησαν να κατοικούνται έως και μετά την κατάκτησή τους από τους Ρωμαίους, το 168 π.Χ., μέχρι να πέσουν τελικά στη λήθη του χρόνου.

Το όνομα Βεργίνα δόθηκε στην περιοχή δύο χιλιετίες αργότερα, το 1923, προς τιμήν της θρυλικής βασίλισσας Βεργίνας, της τελευταίας Ελληνίδας ηγεμόνος της περιοχής και γόνου της οικογένειας των Παλαιολόγων, πριν από την οριστική άλωση της Βέροιας από τους Οθωμανούς το 1433. Η σύγχρονη κωμόπολη της Βεργίνας κατοικήθηκε από ντόπιους και πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και της Βουλγαρίας, σε απόσταση αναπνοής από τα θεμέλια του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου. Κάτω από τα πόδια των νέων κατοίκων της περιοχής, εν αγνοία όλων, βρισκόταν κρυμμένος μεταξύ άλλων ο τάφος ενός από τους μεγαλύτερους βασιλείς της Μακεδονίας, αλλά και όλου του αρχαιοελληνικού κόσμου, περιμένοντας να ξανάρθει στο φως μετά από είκοσι τρεις αιώνες.

Η ιστορική στιγμή για την παγκόσμια πολιτιστική κοινότητα έφτασε το 1977 και 1978 όταν, κατά την ανασκαφή που διηύθυνε ο καθηγητής αρχαιολογίας Μανόλης Ανδρόνικος, ανακαλύφθηκαν ασύλητοι, ανέγγιχτοι από κάποιο ανθρώπινο άπληστο χέρι, πρώτα ο τάφος του Φιλίππου Β’ κι ύστερα ο τάφος του εγγονού του και γιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αλέξανδρου Δ’. Τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαν τραγικό τέλος: ο Φίλιππος μαχαιρώθηκε και ο Αλέξανδρος Δ’ δηλητηριάστηκε από σφετεριστές του θρόνου. Οι τάφοι τους άφησαν ως παρακαταθήκη στους σύγχρονους καιρούς ένα δείγμα από τη λαμπρότητα της εποχής κατά την οποία έζησαν οι δύο Μακεδόνες βασιλείς, διασώζοντας και προβάλλοντας την πάλαι ποτέ αίγλη του βασιλείου της αρχαίας Μακεδονίας.

Το «Αστέρι της Βεργίνας» – ο δεκαεξάκτινος ήλιος και σύμβολο της μακεδονικής δυναστείας – βρίσκεται επάνω στην αριστοτεχνική λάρνακα που περιείχε τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του Φιλίππου Β’. Πρόκειται για το συγκλονιστικότερο εύρημα των ανασκαφών, η οποία συνεχίζεται ως σήμερα, και έφερε στην επιφάνεια μεγάλο αριθμό κτερισμάτων από χρυσό. Μαζί και τη μικρότερη λάρνακα με το δωδεκάκτινο αστέρι, όπως και τα στεφάνια από φύλλα και καρπούς βαλανιδιάς. To μουσείο στη σημερινή του μορφή παρουσιάζει ένα έξυπνο «τρικ»: τα ταφικά κτίσματα έχουν εγκιβωτιστεί, ώστε να προστατεύονται ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύονται και ο λόφος – η «μεγάλη Τούμπα» – έχει επαναχωματωθεί, ώστε να φαίνεται όπως ήταν πριν από τις ανασκαφές.

Ο «τάφος της Περσεφόνης» και ένας τέταρτος τάφος που θεωρείται ότι ανήκε στον βασιλιά Αντίγονο Γονατά, με την εντυπωσιακή δωρική είσοδο, είναι οι υπόλοιποι επισκέψιμοι τάφοι εντός του λόφου, εκτός από του Φιλίππου Β’ και του Αλέξανδρου Δ’, οι οποίοι, όμως, βρέθηκαν συλημένοι. Ο «τάφος της Περσεφόνης» είναι διακοσμημένος με μια εξαίσια τοιχογραφία με θέμα την αρπαγή της Περσεφόνης, της κόρης της θεάς Δήμητρας, από τον Άδη, τον μοχθηρό θεό του Κάτω Κόσμου.

Η UNESCO ανακήρυξε το 1996 το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συμπεριλαμβάνοντάς τα στον σχετικό κατάλογο.

ΠΕΛΛΑ

Η αρχαία πόλη της Πέλλας «έκλεψε» την αίγλη των Αιγών στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., όταν ο μακεδόνας βασιλιάς Αρχέλαος Α’ την έχρισε νέα πρωτεύουσα του βασιλείου του. Τα αρχαία χρόνια, η Πέλλα ήταν παραθαλάσσια και αποκαλούνταν η «μεγίστη των εν Μακεδονία πόλεων» από τον μεγάλο ιστορικό της αρχαιότητας Ξενοφώντα. Στα χρόνια του βασιλιά Φιλίππου Β’, η πόλη συνέχισε να ανθεί, φτάνοντας στο μέγιστο της ακμής της στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος έκανε τη λαμπρή πρωτεύουσα του βασιλείου του γνωστή μέσω των κατακτήσεών του, σε όλο τον έως τότε γνωστό κόσμο.

Η Πέλλα παρέμεινε πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου μέχρι την κατάλυσή του από τους Ρωμαίους, οπότε η πρωτεύουσα λεηλατήθηκε και οι θησαυροί της κατέληξαν στη Ρώμη. Στο σύγχρονο μουσείο της Πέλλας, που εγκαινιάστηκε το 2009, εκτίθεται πλήθος αντικειμένων από την ιδιωτική και δημόσια ζωή των κατοίκων της αρχαίας Πέλλας, από τα θρησκευτικά κτήρια και τους χώρους ταφής τους, όπως και εξαίσια επιδαπέδια ψηφιδωτά.

Τα δύο πιο εντυπωσιακά από αυτά, το ψηφιδωτό του κυνηγιού του ελαφιού και το ψηφιδωτό με την απαγωγή της Ελένης από το Θησέα – η μεγαλύτερη ως σήμερα γνωστή ψηφιδωτή παράσταση στον ελληνικό χώρο – βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο, στο σημείο όπου βρέθηκαν, και είναι ανοιχτά στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ

Στο σημείο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βεροίας, που ατενίζει την κοιλάδα και το ποτάμι του Αλιάκμονα από ψηλά, υπήρχε Ιερά Σκήτη από τον 10ο αιώνα μ.Χ. Η Μονή θεωρείται ιστορική, καθώς από αυτήν πέρασαν σημαίνοντες Άγιοι της ορθόδοξης εκκλησίας, όπως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω, ο Άγιος Θεωνάς, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Όσιος Αντώνιος και ο Όσιος Θεοφάνης. Η μονή σήμερα διατηρεί τη μακεδονική αρχιτεκτονική της και φυλάσσει πλήθος ιερών λειψάνων. Σε αυτήν διαβιούν τρεις μοναχοί.

Η πόλη της Βέροιας άκμασε κατά την περίοδο της μακεδονικής δυναστείας, ενώ γνώρισε την παρακμή κατά τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους. Το 985 καταλήφθηκε από το βουλγαρικό στρατό και κατόπιν απελευθερώθηκε από το Βασίλειο Β΄ (τον «Βουλγαροκτόνο»). Τους επόμενους αιώνες, την πόλη κατέλαβαν αρκετές φορές από τους βυζαντινούς, σέρβοι ηγεμόνες, ενώ το 1434 περιήλθε στην κατοχή των οθωμανών. Το 1822 η Βέροια εξεγέρθηκε εναντίον του τουρκικού ζυγού, χωρίς επιτυχία. Το 1864 μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε σημαντικό τμήμα της πόλης, που αποτελούνταν κυρίως από ξύλινα κτίσματα. Η Βέροια απελευθερώθηκε οριστικά από τον ελληνικό στρατό στις 16 Οκτωβρίου του 1912.

Στη Βέροια βρίσκεται το ιστορικό Βήμα του Αποστόλου Παύλου, όπου δίδαξε ο μεγάλος Απόστολος το μήνυμα του χριστιανισμού στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ. Η Βέροια διαθέτει πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, μεγάλη παλιά εβραϊκή συνοικία – στην περιοχή «Μπαρμπούτα» – με παλιά κτήρια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής κατά μήκος του ποταμού της πόλης, εντυπωσιακά κτήρια των αρχών του προηγούμενου αιώνα όπως το δημαρχείο, αλλά και το νοστιμότερο ρεβανί της Ελλάδας (παραδοσιακό γλύκισμα με σιμιγδάλι και σιρόπι).

 • Θα πρέπει να βρίσκεσαι στη θέση εκκίνησης ακριβώς την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα. Το λεωφορείο δεν επιτρέπεται να παραμένει στις καθορισμένες στάσεις, παρά μόνο για επιβίβαση.
 • Ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο της Βεργίνας δικαιούνται όλοι οι έλληνες πολίτες που διαθέτουν ενεργό κάρτα ανεργίας, οι φοιτητές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων σχολών χωρών της Ε.Ε. με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, οι νέοι μέχρι ηλικίας 19 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, όπως και τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. με την επίδειξη της Κάρτας Πολιτισμού.
 • Μειωμένη είσοδο στο Μουσείο της Βεργίνας (6€) δικαιούνται όλοι οι πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. άνω των 65, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας η διαβατηρίου, όπως και οι φοιτητές χωρών εκτός της Ε.Ε.
 • Ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο της Πέλλας δικαιούνται όλοι οι έλληνες πολίτες που διαθέτουν ενεργό κάρτα ανεργίας, οι φοιτητές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων σχολών χωρών της Ε.Ε. με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, οι νέοι μέχρι ηλικίας 18 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, όπως και οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού και Κάρτας Αλληλεγγύης.
 • Μειωμένη είσοδο στο Μουσείο της Πέλλας (4€) δικαιούνται όλοι οι πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. άνω των 65, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας η διαβατηρίου, όπως και οι φοιτητές χωρών εκτός της Ε.Ε.
 • Η επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Βεροίας είναι δωρεάν. Η είσοδος στη μονή απαγορεύεται με σορτς παντελόνι και κολάν.
 • Η επίσκεψη στη Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας είναι δωρεάν.
 • Μην ξεχάσεις αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και καπέλο, γιατί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας θα πρέπει να προστατευτείς από τον δυνατό ήλιο.
 • Παρακαλούμε να είσαι συνεπής στις καθορισμένες ώρες συνάντησης που καθορίζονται από τον συνοδό της ΑΜΜΟΝ EXPRESS, ώστε να μείνει η εκδρομή αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή διασκέδαση!
 • Μοιράσου φωτογραφίες και σχόλια από την εμπειρία σου στην εκδρομή.

Κατέβασε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εκδρομών μας

Κατέβασε το χάρτη της πόλης με τις στάσεις μας

Κλείσε τώρα τη συμμετοχή σου στην εκδρομή από 9,99€

Μετέωρα

Λίγα φυσικά τοπία συγκινούν τον ταξιδιώτη όσο μια επίσκεψη στα μαγευτικά Μετέωρα.

Όλυμπος – Δίον

Aνακάλυψε το αρχαίο Δίον, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του μεγαλύτερου των Ολύμπιων θεών: του Δία.

Ουρανούπολη – Άγιον Όρος

H ημερήσια εκδρομή στην Ουρανούπολη και το Άγιον Όρος σε φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την ιερή χερσόνησο, όπου χτυπά η καρδιά του ορθόδοξου μοναστικού βίου για περισσότερους από δέκα αιώνες.

Αρχαίοι Φίλιπποι – Σπήλαιο Αλιστράτης

Επισκέψου την αρχαία πόλη όπου έγινε η κρισιμότερη μάχη στην παγκόσμια ιστορία: η επική Μάχη των Φιλίππων.