Η εκδρομή σε ταξιδεύει στον τόπο με το παγκόσμιο ενδιαφέρον, στην σχολή του Αριστοτέλους,2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Νάουσας, όπου ο μέγιστος φιλόσοφος δίδαξε το μεγαλείο της κλασσικής ελληνικής σκέψης στον γιο του Βασιλέα της Μακεδονίας Φιλίππου Β΄, τον Μέγα Αλέξανδρο. Η συνάντηση με τη φιλοσοφία του κρασιού γίνεται μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή όπου στο τέλος αυτής, η γευσιγνωσία των κρασιών σου αφήνει μια γλυκιά γεύση της ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας.

ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

 • Σχολή Αριστοτέλους
 • Νάουσα
 • Εκλεκτό οινοποιείο

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 • Κάθε Πέμπτη

ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

 • Σημείο εκκίνησης: Λευκός Πύργος (Είσοδος) 08:00
 • Στάση 1: Ξενοδοχείο Μακεδονία Palace 08:05
 • Στάση 2: Πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου) 08:15
 • Στάση 3: Ξενοδοχείο Capsis 08:20
 • Στάση 4: Ξενοδοχείο The Met 08:25
 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • 7 ώρες ( 3 ώρες on the road )

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ξεκινούμε με το λεωφορείο της Ammon Express

στις 08:00 από τον Λευκό Πύργο,

στις 08:05 από το ξενοδοχείο Μακεδονία Palace,

στις 08:15 από την πλατεία Αριστοτέλους & Εγνατία (στο άγαλμα Βενιζέλου),

στις 08:20 από το ξενοδοχείο Capsis και

στις 08:25 από το ξενοδοχείο The Met με προορισμό τη Σχολή του Αριστοτέλη.

Η διαδρομή είναι 89 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Φτάνουμε περίπου στις 10:00 στη σχολή του Αριστοτέλη , απολαμβάνοντας σε πραγματικό τόπο την αναζωπύρωση της κλασσικής ελληνικής σκέψης . Το τοπίο όπου ο Δάσκαλος περιδιάβαζε με τους μαθητές του στα παρόχθια, γεμάτα από πυκνή βλάστηση μονοπάτια, ενώ γύρω τους ανάβλυζαν από τις πηγές και κυλούσαν ήρεμα δροσερά ρυάκια.

Στη συνέχεια απολαμβάνουμε τον καφέ μας και σνακ στην πανέμορφη Νάουσα με την φύση να μας περιτριγυρίζει συνεχώς, σ’ ένα τοπίο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Τελευταίος προορισμός μας η ξενάγηση στο οινοποιείο όπου η αρχαία τέχνη της αμπελουργίας συνδέεται με το σήμερα και παράγουν γεύσεις μοναδικές για τον ουρανίσκο, που θα ανακαλύψεις έπειτα από γευσιγνωσία και συνομιλία με τους αμπελουργούς.

Αναχωρούμε για Θεσσαλονίκη περίπου στις 14:00 όπου και επιστρέφουμε έπειτα από 1,5 ώρα στις ίδιες στάσεις από όπου ξεκινήσαμε.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (ΑΠΟ 39,99€) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μεταφορά από και προς τη Σχολή του Αριστοτέλη, τη Νάουσα και το οινοποιείο.
 • Η ξενάγηση και η γευσιγνωσία στο οινοποιείο.
 • Ποικιλία τοπικών τυριών κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας.
 • Βασική ταξιδιωτική ασφάλιση (κατά τη διάρκεια της μεταφοράς)
 • Αγγλόφωνος συνοδός εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Το κόστος του καφέ / σνακ ή γεύματος σε καφετέρια / εστιατόριο
 

Τόπος με παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι η Σχολή Αριστοτέλους, 2 χλμ. περίπου από την σημερινή Νάουσα, στη θέση Ισβόρια. Είναι το μέρος με τα τρεχούμενα νερά και τα βαθύσκιωτα σπήλαια που αναφέρουν οι αρχαίοι συγγραφείς, όπου ο μέγιστος φιλόσοφος της αρχαιότητας δίδαξε το μεγαλείο της κλασσικής Ελληνικής σκέψης και τα ιδανικά της Πλατωνικής φιλοσοφίας στον γιο του Βασιλέα της Μακεδονίας Φιλίππου Β’, τον Αλέξανδρο και τους άλλους ευπατρίδες της Μακεδονικής Αυλής. Η συνάντηση αυτών των δύο μέγιστων προσωπικοτήτων του αρχαίου κόσμου στο Νυμφαίο της Μίεζας έμελλε να επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον της ανθρωπότητας, και ολόκληρου του Δυτικού Πολιτισμού.

Ο χώρος που καταλαμβάνει το Νυμφαίο, δηλαδή το ιερό το αφιερωμένο στις Νύμφες, είναι ένα πολύ εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, όπου τα αρχαία λείψανα – ο τοιχοβάτης μιας διώροφης στοάς με ιωνικούς κίονες σε σχήμα Π – συνδυαζόμενα με τρεις φυσικές σπηλιές που υπάρχουν εκεί, αποτελούν τον κύριο χώρο της σχολής. Η κάθετη επιφάνεια του βράχου, όπου φαίνονται οι οπές για τη στήριξη των δοκαριών της στέγης, αποτελούσε το πίσω μέρος της σκιερής στοάς, που χτίστηκε τότε (350 π.Χ. και μετά), όπου δίδασκε ο Αριστοτέλης «τον ηθικόν και πολιτικόν λόγον (Πλούταρχος VII, 668) στους νεαρούς βλαστούς των Μακεδόνων ευγενών. Το τοπίο όπου ο Δάσκαλος περιδιάβαζε με τους μαθητές του στα παρόχθια, γεμάτα από πυκνή βλάστηση μονοπάτια, ενώ γύρω τους ανάβλυζαν από τις πηγές και κυλούσαν ήρεμα δροσερά ρυάκια, συμπληρώνεται λίγο πιο πέρα με ένα ακόμη μεγαλύτερο σπήλαιο, με δύο λαξευμένες εισόδους, και σαφή λατρευτική χρήση.

Πηγή: http://www.sxoliaristotelous.gr

 • Ο συνοδός της εκδρομής θα φοράει διακριτικό της Ammon Express ώστε να είναι εύκολο να τον διακρίνεις.
 • Θα πρέπει να βρίσκεσαι στη θέση εκκίνησης 5’ νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα στο πρόγραμμα. Το λεωφορείο δεν επιτρέπεται να παραμένει στις καθορισμένες στάσεις, παρά μόνο για επιβίβαση
 • Παρακαλούμε να είσαι συνεπής στις καθορισμένες ώρες συνάντησης που καθορίζονται από τον συνοδό της Ammon Express, ώστε να μείνει η εκδρομή στη Νάουσα αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή διασκέδαση!
 • Μοιράσου φωτογραφίες και σχόλια από την εμπειρία σου στην εκδρομή.

Κατέβασε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εκδρομών μας
Κατέβασε το χάρτη της πόλης με τις στάσεις μας

Κλείσε τώρα τη συμμετοχή σου στην εκδρομή από 29,99€

Όλυμπος – Δίον

Εκδρομή στην ιστορία , τον πολιτισμό και την παραδοσιακή κληρονομιά ατενίζοντας το μυθικό βουνό των 12 θεών του Ολύμπου!

Βεργίνα – Πέλλα

Ταξίδι ιστορίας στο μακεδονικό βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’.

Βέροια – Γευσιγνωσία Κρασιών

Βέροια, η γη του πολιτισμού και της θρησκείας.

Πόζαρ – Έδεσσα

Ειδυλλιακός προορισμός εκδρομής σε συνδυασμό με ολοκληρωμένο πρόγραμμα χαλάρωσης.

Λίμνη Κερκίνη

Ιδανικός φυσιολατρικός προορισμός ημερήσιας εκδρομής δίπλα σε σπάνια πουλιά και ζώα!

Άγιον Όρος με Κρουαζιέρα

H ημερήσια εκδρομή στην Ουρανούπολη και το Άγιον Όρος σε φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την ιερή χερσόνησο, όπου χτυπά η καρδιά του ορθόδοξου μοναστικού βίου για περισσότερους από δέκα αιώνες.

Μπάνιο στην παραλία Επανομής

Ιδανικός συνδυασμός χαλάρωσης και μπάνιου στα κρυστάλλινα νερά της Επανομής, με ένα διάλειμμα για ψώνια ή καφέ στο μεγαλύτερο εμπορικό πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης, το Mediterranean Cosmos.

Κρουαζιέρα στη Χαλκιδική

Μία αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η κρουαζιέρα με το "GLASS BOTTOM" πλοίο, κατά την οποία μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης και ταυτόχρονα να κολυμπήσετε στις πιο εξωπραγματικές παραλίες της Χαλκιδικής.

Μετέωρα

Λίγα φυσικά τοπία συγκινούν τον ταξιδιώτη όσο μια επίσκεψη στα μαγευτικά Μετέωρα.