Γαστρονομικός Περίπατος

Ανακαλύπτουμε τα άγνωστα σημεία της ελληνικής κουζίνας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μαθαίνουμε την ιστορία των τοπικών αγορών και των διάσημων παραδοσιακών ταβερνών. Την ίδια στιγμή γευόμαστε μια ποικιλία από παραδεισένιους γαστρονομικούς θησαυρούς καθώς περπατάτε με έναν επαγγελματία της ελληνική κουζίνας.

ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

  • Τοπική αγορά “Καπάνι”
  • Τοπική αγορά “Μοδιάνο”
  • Παντοπωλεία Βιολογικών προϊόντων
  • Πλατεία Άθωνος
  • Περιοχή “Λουλουδάδικα”
  • Τεχνίτες παραδοσιακής τέχνης

Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

  • Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο

ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΡΞΗΣ

  • Τσιμισκή 12, Στην είσοδο του Ξενοδοχείου Le Palace Art Hotel

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

  • 11:30 π.μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ

  • 2 ώρες

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ

Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την οδό Τσιμισκή 12, απολαμβάνοντας παραδοσιακό ελληνικό καφέ και ετοιμαζόμαστε για την εξερεύνηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης με όλες μας τις αισθήσεις.

Καθώς περπατάμε μαθαίνουμε για τους καθημερινή ζωή στην πόλη και λεπτομέρειες για τις συνήθειες των ντόπιων ενώ γευόμαστε παραδοσιακές νοστιμιές στα «κρυμμένα» σημεία των τοπικών αγορών.

Η ιστορία των ελληνικών γευμάτων ξετυλίγεται μπροστά μας σε κάθε βήμα της περιήγησης, ιδανικό είτε για τους γνώστες της ελληνικής κουζίνας είτε για όσους θέλουν να ανακαλύψουν νέες γεύσεις!

Μετά από το τέλος της περιήγησης, θα πάρουμε συμβουλές σχετικά με τις καλύτερες ταβέρνες και τα πολυάριθμα στέκια των ντόπιων για να «γίνουμε ένα» με τη διασκέδαση της πόλης!

Είναι μοναδική ευκαιρία να νιώσετε την αίσθηση της πόλης και να «νοστιμέψετε» τη διαμονή σας, μαθαίνοντας όλα αυτά τα ιδιαίτερα γευστικά μυστικά.

Ο συνοδός μας θα σας προτείνει επίσης τα καλύτερα σημεία για φρέσκα λαχανικά, παραδοσιακά τυριά, φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ και πολλά άλλα πεντανόστιμα τοπικά προϊόντα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

  • 1 – 15

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Συνοδός, επαγγελματίας της ελληνικής κουζίνας ( Ελληνικά / Αγγλικά )
  • Παραδοσιακός ελληνικός καφές
  • Γευστικές δοκιμές

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Το κόστος του γεύματος μετά το τέλος του περιπάτου.